ESCLEROSI MÚLTIPLE

Què és l’Esclerosi Múltiple

L’Esclerosi múltiple (EM) és una malaltia autoimmune crònica del sistema nerviós central; és a dir, el propi sistema immunològic ataca la mielina, que és la substància que afavoreix la conducció d’impulsos nerviosos. Aquests atacs es coneixen com a brots . De moment no se’n coneix cura.

Els primers signes normalment apareixen en persones joves entre 20-40 anys.

Com es manifesta

Els símptomes són diferents en cada persona, cosa que dificulta el diagnòstic. Aquests variaran en funció del tipus d’esclerosi múltiple que tingui i de les lesions que hagi provocat la malaltia. Alguns dels símptomes més comuns són:

Tractaments

Tot i que avui en dia no existeix cap tractament curatiu d’aquesta malaltia, la fisioteràpia pretén alleujar els símptomes, modificar l’evolució de la  malaltia i intentar que la persona tingui les menors seqüeles possibles després d’un brot per fer que la qualitat de vida de la persona sigui la millor possible . El que es vol aconseguir és reeducar i mantenir el control voluntari, així com les reaccions d’equilibri i redreçament, mantenir les amplituds articulars i lluitar contra les retraccions i l’espasticitat, evitar l’atròfia muscular i fer caminar el màxim de temps en el cas que sigui possible.

Davant aquesta malaltia crònica, el psicòleg fa un treball de l’angoixa i depressió que generalment pateix la persona afectada, es reforcen els recursos interns per adaptar-se a un nou estil de vida imposat per la malaltia.

Així mateix s’encarrega de les activitats encaminades a la preservació de les funcions cognitives que inclouen exercicis de memòria, d’atenció o de resolució de problemes entre d’altres.

A VIMA

QUE T’OFERIM?

Tots els centres VIMA ofereixen una atenció especialitzada per a persones grans que presenten dificultats de moviment i requereixen d’un major grau d’assistència. Alguns dels nostres centres incorporen una unitat de rehabilitació intensiva per al tractament integral de lesions musculars o pèrdua de mobilitat a causa d’accident o malaltia.

CENTRES ESPECIALITZATS

Podem ajudar-te?

Estem al teu servei. Si necessites més informació sobre un centre, una de les nostres especialitats o per qualsevol consulta, contacta amb nosaltres.

Skip to content