TRASTORNS DE CONDUCTA

Què són els trastorns de conducta

Els trastorns de conducta (TC) són comportaments anòmals que quan es donen en gent gran poden ser causats per diferents factors, principalment per una patologia aguda i/o secundaris a un diagnòstic de demència. També els trobem en els casos en què la persona presenta un diagnòstic psiquiàtric de llarga evolució.

Tipus

Alguns dels TC més freqüents poden ser:

Tractament

En aquests casos tenim dues opcions de tractament:

Compensar el trastorn de conducta amb el fàrmac adequat mai és fàcil. En aquests casos es fa imprescindible identificar l’origen del trastorn per determinar bé el fàrmac més adequat i així evitar la polimedicació amb les possibles interaccions i els efectes secundaris que se’n puguin derivar. En el moment en què es troba la medicació més adequada el TC desapareix i/o es redueix.

Moltes vegades aquest TC ve donat per causes relacionades amb l’entorn. Per aquest motiu és imprescindible que el tractament tingui en compte mesuresNo Farmacològiques”. Algunes d’aquestes estan relacionades en fer canvis en l’entorn, modificant aquells elements que poden provocar estrés en la persona. Normalment aquest estrés ve derivat d’aspectes relacionats amb el diagnòstic primari i que comporten problemes d’interpretació de la realitat, problemes d’orientació i/o aspectes relacionats amb una mala gestió emocional. Des dels diferents centres s’ofereixen serveis i activitats com Musicoteràpia o Orientació en la Realitat, entre moltes d’altres, amb l’objectiu de crear dinàmiques que ajudin emocional i cognitivament, orientin i permetin aconseguir una major estabilitat conductual

A VIMA

QUE T’OFERIM?

Dissenyar entorns preventius i terapèutics és imprescindible per resoldre o disminuir els TC, a més de l’ús de tècniques comunicatives basades en la validació, en la Basale Stimulation (Estimulació Basal) i diferents tipus de teràpies. Als centres VIMA comptem amb un equip de professionals pluridisciplinar (psicòlegs, terapeutes ocupacionals, personal sanitari…) i hem desenvolupat unitats especialitzades amb un disseny d’espais adaptat per atendre les persones que presenten trastorns de conducta. Des dels diferents centres s’ofereixen serveis i activitats (Musicoteràpia, Orientació en la Realitat….).

Potser t’interessa:

CENTRES ESPECIALITZATS

Podem ajudar-te?

Estem al teu servei. Si necessites més informació sobre un centre, una de les nostres especialitats o per qualsevol consulta, contacta amb nosaltres.

Skip to content